Skip to main content

Jak vybrat správné interiérové dveře pro váš domov: Průvodce pro dokonalý výběr

Když přemýšlíte o výběru interiérových dveří, je to mnohem více než např. rozhodování se mezi různými barvami a stylem.

Interiérové dveře hrají klíčovou roli v celkovém vzhledu vašeho domova, funkčnosti interiéru, a taky jsou srdcem vašeho domova, spojujícím různé místnosti.
Výběr interiérových dveří vyžaduje pečlivé zvážení, protože musíte brát v úvahu mnoho faktorů, včetně účelu místnosti, designového stylu, praktických potřeb, osobního vkusu a mnoho dalšího. A právě proto vás tento následující průvodce provede důležitým rozhodovacím procesem, poskytne vám potřebné informace a rady, abyste byli schopni učinit fundované rozhodnutí ohledně návrhu interiéru a interiérových dveří, které budou plně vyhovovat vašim potřebám a představám.

Průvodce výběrem interiérových dveří

1. Zvažte styl a design

Prvním krokem je zvážit styl a design, který byste chtěli pro vaši místnost. Různé styly dveří mohou vytvářet taky různou atmosféru. Například dřevěné dveře přidají místnosti teplý a přírodní nádech, zatímco skleněné dveře mohou působit modernějším a prosvětlenějším vzhledem. Všechny naše moderní dveře dosahují nadstandardní kvalitě a můžete očekávat dlouhou životnost a spolehlivost.

moderní interiérové dveře ze dřeva

2. Zohledněte umístění dveří

Dalším důležitým faktorem je umístění dveří v domě. Například pro vstupní dveře do obývacího pokoje můžete zvážit dveře s větším důrazem na design a estetiku, zatímco pro koupelnové dveře budete klást důraz na soukromí a odolnost proti vlhkosti.

3. Rozměry a prostor

Důležitým krokem je i přesné měření a zjištění výšky, šířky a tloušťky prostoru, do kterého budou dveře umístěny. Toto vám umožní vybrat dveře, které budou dokonale sedět a nebudete se muset zabývat dodatečnými úpravami.

4. Funkcionalita

Zvažte, jakým způsobem budou dveře používány. Jestliže budou dveře umístěny v průchodu mezi kuchyní a jídelnou, mohou posuvné dveře ušetřit místo. Pokud potřebujete více soukromí, můžete zvolit dveře s větší izolací. Nebo můžete pro pohodlné zavírání dveří zvolit moderní magnetický zámek, který poskytuje pohodlné zavírání interiérových dveří. Zámek zavírá dveře tichým způsobem, bez použití kliky.

5. Materiál a kvalita

Výběr správného materiálu je klíčový. Dřevěné dveře jsou tradiční a poskytují příjemný a přirozený vzhled, ale jsou náročné na údržbu, o dřevo se musí starat, aby bylo po mnoho let krásné. Skleněné dveře jsou elegantní a moderní, ale mohou vyžadovat pravidelné čištění, jde na nich vidět jakýkoliv otisk ruky. Lamino, kov a kompozitní materiály jsou další možnosti, které nabízejí různé výhody. Ať zvolíte jakýkoliv materiál, u nás budete mít jistotu vyšší odolnosti proti deformacím než-li u konkurenčních firem. Poskytujeme německou kvalitu s českou výrobou. Možnost navštívit i náš showroom Zlín.

6. Bezpečnost a zvuková izolace

Pokud hledáte vstupní dveře nebo vnitřní dveře do ložnice, je bezpečnost a zvuková izolace taky velmi důležitá. A pro nás je vaše bezpečí a pohodlí prioritou. Proto nabízíme moderní interiérové dveře s certifikovanou protipožární odolností až 30 minut. V našem sortimentu najdete také akustické dveře s izolací až 23 dB nebo speciální modely s izolací až 28 dB. Navíc patříme k několika málo výrobcům, kteří poskytují prodlouženou záruku na interiérové dveře po dobu 5 let. Díky našim kvalitním vstupním materiálům a technologickým postupům vám garantujeme vysokou kvalitu a odolnost našich dveří.

bezpečností interiérové vstupní dveře

7. Barevná shoda

Slaďte barvu a styl interiérových dveří s celkovým designem místnosti. Dveře by měly ladit s nábytkem, podlahou a stěnami. Nábytek jako jsou sedací soupravy, komody, skříně, konferenční stolky, jídelní židle a stoly, to všechno při výběru dveří zohledněte. U nás nabízíme širokou paletu barev, materiálů a rozměrů. Klademe zvláštní důraz na povrchové úpravy, které dodávají dveřím naprostou dokonalost. Naše dveře mají několik vrstev nejkvalitnějšího laku, jsou zdravotně nezávadné, odolné proti vlhkosti a teplotním vlivům a využíváme nano laky a nejlepší přírodní dýhy.

8. Finanční plán

Nakonec zvažte své finanční možnosti. Interiérové dveře na míru mohou být investicí do dlouhodobého komfortu a vzhledu vašeho domova, takže si určete stanovte rozpočet. Kolik stojí interiérové dveře? Cena interiérových dveří může výrazně kolísat v závislosti na několika faktorech, například na materiálu, designu, rozměru, značce, bezpečnostních prvků, povrchové úpravě a montáži. Cena může začínat za jednodušší modely od několik málo tisíců a stoupat až do deseti tisíců nebo za luxusnější, vysoce kvalitní a designové dveře až do sto tisíců korun.

Interiérové dveře od Minár interiér

V Minár interiér s.r.o. poskytujeme interiérové dveře v nejvyšší kvalitě, protože jsme si vědomi, že jsou nezbytnou součástí každého domova, a to nejen pro svou praktickou funkci, ale také pro svůj estetický přínos. Každý detail je důležitý, a proto vyrábíme naše interiérové dveře tak, aby perfektně ladily s ostatním nábytkem, což umožňuje vytvořit harmonický interiér spojený jednotným stylem a vynikající povrchovou úpravou. Podle vašich představ neuděláme jen dveře, ale i veškerý nábytek na míru. Kontaktujte nás pro více informací. Jsme českou rodinnou firmou s dlouhou historií a tradicí 28 let.

Jak Vám navrhneme kuchyň na míru?